Over de Spaanse taal 

Talento

Voordelen van de Spaanse taal

Bij de aanvang van een cursus Spaans zul je merken dat deze taal gemakkelijk te leren is omdat:

* de uitspraak heel simpel is, met name als je les krijgt van een Native Speaker,

* er bijna geen verschil is tussen uitspraak en schrift, waardoor de spelling gemakkelijker is,

* je snel een basisniveau kan bereiken waardoor je direct kan communiceren.

Ook vind men makkelijk mogelijkheden om het Spaans te oefenen, zo is Spanje bijvoorbeeld een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Jaarlijks bezoeken meer dan 1, 1 miljoen Nederlanders Spanje.

Spaans als culturele taal

Talen helpen ons vriendschappen te sluiten met mensen van over de hele wereld, de verschillende culturen te leren begrijpen en ons leven ermee te verrijken.

De Spaanse taal opent de deuren naar het artiestieke en culturele erfgoed van Spanje en Latijns-Amerika. Denk aan de Spaanse en Latijns-Amerikaanse culturen en hun schilders als Goya en Picasso, schrijvers als Cervantes en García Márquez en natuurlijk ook aan de muziekstijlen zoals flamenco, salsa en tango, die ook als dansstijlen een grote invloed hebben.

Spaans als professionele taal

Beheersing van de Spaanse taal biedt zakelijke mogelijkheden  met Spanje en vrijwel alle Latijns-Amerikaanse landen.

In Brazilië, één van de wenige landen in Zuid-Amerika waar Spaans niet de voertaal is, is het aantal studenten Spaans de laatste vijf jaar vervijfvoudigd.

Ook zijn er veel banen waarbij het beheersen van de Spaanse taal van fundamenteel belang is om de functie goed uit te kunnen voeren. Vooral bij internationale functies is dit het geval.